Середа , 24.04.2024

На Тернопільщині хотіли приватизувати дитячий оздоровчий табір

На Тернопільщині прокуратура попередила незаконну передачу в приватну власність дитячого оздоровчого табору  

sud1Господарським судом Тернопільської області задоволено позов прокуратури про визнання за місцевими територіальними громадами права власності на єдиний майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Тернопільській області.

Так, у 2014 році приватне підприємство розпочало процедуру незаконного оформлення правовстановлюючих документів на майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу «Гайдарівець», розташованих у с. Кутянка Шумського району.

Захищаючи права дітей на оздоровлення та відпочинок, прокуратура Шумського району Тернопільської області у 2014 році подала до суду позов з вимогою визнати право власності на дитячу оздоровницю за територіальними громадами, але суд першої та апеляційної інстанцій відмовив у задоволені позовних вимог.

Послідовно відстоюючи інтереси дітей, прокуратура Тернопільської області звернулася з касаційною скаргою до суду вищої інстанції. Вищий господарський суд України скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій, а справу направив на новий судовий розгляд.

Господарський суд Тернопільської області, погодившись із доводами прокуратури, прийняв рішення передати дитячу оздоровницю у комунальну власність.

Балансова вартість майнового комплексу дитячого оздоровчого закладу «Гайдарівець» становить понад 140 тис. грн.