Середа , 24.04.2024

Письменник Олександр Вільчинський у Тернополі зустрінеться із читачами

Книгарня “Є” запрошує на зустріч із письменником Олександром Вільчинським, яка відбудеться 1 березня. Початок – о 18.00. Модератор – Юрій Матевощук.

vilchinskiy-300x216Олександр Вільчинський – автор новел, оповідань, повістей, романів. Активно включився в літературне життя на початку 1980-х у Львові. Брав участь у літературних читаннях, підготував до друку книгу оповідань, повідомляє сайт “Книгарні “Є”.

Після закінчення університету поїхав працювати на Одещину. Одеський період знайшов відображення в оповіданні «Маслини на десерт», повісті «День восьмий». У 1989 році в одеському видавництві «Маяк» вийшла книжка «Що скаже батько».

На початку 1990-х, коли Олександр Вільчинський переїздить до Тернополя і працює в газеті «Тернопіль вечірній», довкруж редакції згуртовуються молоді тернопільські письменники та поети, які невдовзі утворюють поетичне об’єднання «Західний вітер» (Гордій Безкоровайний, Віталій Гайда, Василь Махно, Борис Щавурський), редакція започатковує літературну премію «Автограф». Проте у 1990-х з-під пера Вільчинського з’являється лише кілька оповідань («Лора», «Останні лови»), і тільки на початку 2000-х він повертається до активної літературної діяльності.

Впродовж наступного десятиліття виходять романи та повісті «Неврахована жертва», «Суто літературне вбивство», «Останній герой», «Віагра для мера», «Дерева на дахах», «Криївка», п’єса «На всі гроші». У 2012 році журнал «Сучасність» публікує новий роман Вільчинського, цього разу в жанрі антиутопії — «Льодовик».

Олександр Вільчинський – автор концепції «Тернопільська альтернатива», де означує літературний феномен, що склався на рубежі 2000-х років на Тернопільщині.

Адреса книгарні “Є”:
вул. Валова, 5-9.
Тел.: (0352) 25-44-59

Вхід вільний.