П’ятниця , 19.04.2024

Сепаратиста з Тернопільщини засудили на 15 років. Заочно

На Тернопільщині учасника терористичної організації «ДНР» заочно засуджено до 15 років позбавлення волі. 

терорист2Прокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення в порядку спеціального судового провадження стосовно жителя Тернопільської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч.1 ст. 258-3 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у терористичній організації).

У суді доведено, що у липні 2014 року житель Борщівського району Тернопільської області добровільно увійшов до складу однієї з терористичних груп «ДНР» для вчинення терактів та участі в збройному спротиві військовослужбовцям ЗСУ і працівникам правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції на території Донецької області.

Зокрема, встановлено, що восени 2014 року обвинувачений разом з іншими учасниками терористичної групи під час одного з проведених боїв пошкодили БМП-2 Збройних Сил України та знищили її екіпаж, після чого бойова машина піхоти перейшла у користування цієї терористичної групи. Після відновлення бойової техніки, житель Тернопільщини став її командиром та продовжив використовувати її для злочинної діяльності.

Окрім того, він публічно через мережу Інтернет закликав мешканців України до зміни меж території та державного кордону України.

У зв’язку з тим, що житель Тернопільщини по даний час перебуває на тимчасово окупованій території міста Донецька, слідчими прийняте рішення про проведення щодо нього спеціальної досудового розслідування, за результатами якого кримінальне провадження з обвинувальним актом було скеровано до суду для заочного його засудження.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів та засуджено до 15 років позбавлення волі. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та реального виконання покарання у виді позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.