П’ятниця , 19.04.2024

У Києві встановили пам’ятну дошку націоналісту Івану Гавдиді

У Києві націоналісти відкрили  пам’ятну дошку заступнику голови ОУН (б), виховнику молоді, громадсько-політичному діячу Івану Гавдиді.

ГавдидаЙого було вбито перед подіями Помаранчевої революції у 2003 році з політичних мотивів. Дошку встановлено силами “Молодіжного Націоналістичного Конгресу” за кошти жертводавців, повідомляє “Український погляд”.

“Знаково, що Івана Гавдиду увіковічено у бронзі саме тут, у Києві, на  будівлі Центру національного відродження ім.Степана Бандери, де він працював і навіть очолював Центр. З іншого боку, “бронза” – це абсолютно не про нього. Він був дуже енергійним, і досі живий – адже живе його справа”, – зазначив Олег Вітвіцький, історик та друг Івана Гавдиди.

Іван Гавдида – член ОУН (б), “Пласту”, Конгресу Українських Націоналістів, один із засновників Молодіжного Націоналістичного Конгресу, депутат Тернопільської обласної ради. Активно протистояв намірам провладних структур передати Почаївську Лавру у власність УПЦ Московського Патріархату, але не встиг завершити боротьбу – його вбили невідомі 30 серпня 2003 року.