П’ятниця , 19.04.2024

Із березня проїзд у тролейбусах Тернополя зросте на 30%

Проїзд у тролейбусі з 2 березня становитиме 2 гривні. Для учнів та студентів вартість квитка залишиться без змін – 1 гривня. Пенсіонери користуватимуться проїздом в електричному транспорті безкоштовно.

тролейбус2Рішення про підняття вартості проїзду в тролейбусі прийняли на черговому засіданні виконкому міської ради, пише ЗЗ.

– Щоб підприємство «Тернопільелектротранс» повністю себе утримувало необхідно встановити тариф 2 гривні 75 копійок, щоб міськрада не виділяла кошти на поточні ремонти, капітальні ремонти, – зазначила Вікторія Остапчук, заступник міського голови. – Собівартість тарифу без інвестиційної складової становить 2 гривні 5 копійок. Тому  тернопільська міська рада запропонувала затвердити тариф у розмірі 2 гривні, а ремонти, оновлення ліній, закупівля нових тролейбусів, компенсація проїзду пільговиків – фінансувати з міського бюджету.

Начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігор Мединський пояснив, що вартість проїзду змушені підняти через подорожчання електроенергії та підняття зарплат.

– Рік тому «ТЕТ» платив за електроенергію в місяць 250 тисяч гривень, а зараз платимо більше 600 тисяч гривень, – сказав Ігор Мединський. – А з 1 березня будемо платити більше 750 тисяч гривень, з 1 вересня – майже мільйон гривень. Суттєво зросла зарплата через індексацію. Якщо півроку тому фонд зарплати з нарахуваннями становив в межах 1 мільйона 350 тисяч, то сьогодні – більше двох мільйонів. Якщо ми не будемо фінансово підтримувати комунальне підприємство, не піднімемо вартість проїзду, я розумію, що це болюче питання для населення, то можемо просто втратити цей вид транспорту в місті.