П’ятниця , 29.03.2024

Поліція нанесла удар по гральному бізнесу Тернопільщини

В обласному центрі та ще двох районах Тернопільщини співробітники поліції провели відпрацювання з метою виявлення нелегальних гральних об’єктів.

гральний-бизнесДо заходів були залучені майже півсотні оперативників, слідчих та поліцейських роти особливого призначення.

Загалом вони перевірили тринадцять об’єктів, десять з яких – в обласному центрі. З’ясувалося, приватні підприємці під виглядом державних лотерей насправді у своїх закладах організовували заборонений законодавством гральний бізнес. Бажаючі могли робити ставки, сплачувати кошти та отримувати доступ до гри.

Тернополяни, залежні від азарту, таким чином програвали останні гроші, залишаючи сім’ї без засобів на існування. Декого гральна залежність штовхала на злочини, аби роздобути чергову суму на ставку.

Виявлені факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковані статтею 203-2 ККУ – зайняття гральним бізнесом. Покарання за це – штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Правоохоронці й надалі проводитимуть подібні заходи, аби викорінити нелегальний бізнес в області, повідомили у секторі комунікацій головного управління Нацполіції у Тернопільській області.