П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільську бібліотеку-довгобуд пропонують продати з молотка

Продати довгобуд на майдані мистецтв, а за виручені кошти зробити реконструкцію до добудову діючої бібліотеки пропонує директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації Григорій Шергей.

библиотека2Свою ідею він уже озвучив керівництву області, пише 0352.ua.

«На мою думку, про задум із бібліотекою на майдані Героїв Небесної сотні уже потрібно ставити крапку. Надто багато коштів потрібно для того, щоб цей довгобуд привести до пуття, а їх наразі немає. Простіше дану будівлю продати з аукціону інвестору, якого зацікавить об’єкт в самому центрі міста», – каже Григорій Шергей.

За його підрахунками, виручених коштів має вистачити на реконструкцію діючої бібліотеки та прибудову.

«У такий спосіб ми збережемо і будівлю-пам’ятку, яка для Тернополя є цікавою, і місце бібліотеки, до якого вже всі звикли. А позаду бібліотеки можна добудувати 5-типоверхове приміщення. Площа діючої бібліотеки складає 1,2 тис м кв, добудова матиме ще 3 тис м кв, цієї площі для потреб закладу цілком вистачить», – переконаний директор департаменту.

Для того, щоб втілити даний задум, необхідно буде довгобуд-бібліотеку перевести з державної власності на баланс обласної або міської ради, а потім ще знайти інвесторів, які б взяли участь у аукціоні.