П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі злодії зі сходу із 12 квартир винесли майна на 500 тисяч гривень

На Тернопільщині засуджено жителів Луганської та Запорізької областей за вчинення серії квартирних крадіжок. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.    

vbybstvo-300x225Тернопільська місцева прокуратура підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жителів Луганської та Запорізької областей за звинуваченням у вчиненні квартирних крадіжок та викраденні майна громадян на суму понад 500 тис. грн.

У суді доведено, що обвинувачені, діючи за попередньою змовою, упродовж трьох місяців незаконно проникли через вікно до 12 помешкань громадян у місті Тернополі, звідки винесли гроші, золоті вироби, побутову і комп’ютерну техніку та інші матеріальні цінності на загальну суму понад 500 тис. грн.

Окрім того, один із зловмисників легалізував частину викрадених коштів у сумі 5 200 доларів США як оплату вартості автомобіля марки «Mazda 626».

Вироком Тернопільського міськрайонного суду жителя Луганської області визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 162 та ч. 3, ч. 4 ст. 185 КК України (незаконне проникнення у житло та крадіжка) і призначено йому покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Жителя Запорізької області засуджено за  ч. 3, ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 209 КК України (крадіжка та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) до 6 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади пов’язані з обслуговуванням валютних цінностей на 2 роки з конфіскацією автомобіля марки «Mazda 626» та конфіскацією ½ частини належного йому майна.

Також суд зобов’язав стягнути з обвинувачених 365 тис. грн. спричиненої матеріальної та моральної шкоди потерпілим та повернути власникам майно, яке правоохоронці вилучили під час обшуку в орендованій крадіями квартирі.