П’ятниця , 19.04.2024

Кожен десятий тернопільський водій уже оштрафований за неправильне паркування

За місяць роботи патрульна поліція у Тернополі склала 1880 адмінпротоколів за порушення правил дорожнього руху.

патруль10Абсолютна більшість із цих порушень – це неправильне паркування та порушення правил зупинки.

Враховуючи, що у Тернополі близько 20 000 автомобілів, виходить, що за місяць патрульна поліція за неправильну парковку оштрафувала кожного десятого тернопільського водія.

Загальна сума штрафів, накладених на тернопільських автомобілістів, – 520 тисяч гривень, з них вже оплачено близько 300 тисяч гривень.

– Найчастіше тернополяни не дотримуються правил зупинки, не виконують вимог знаків та паркуються у невстановлених місцях, – зауважив начальник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк. – Ви вже мали нагоду переконатися, як завдяки роботі наших патрульних вдалося розвантажити центральну частину міста. Є, щоправда, ще кілька проблемних ділянок, але ми над ними посилено працюємо. За місяць ми доправили 30 автомобілів на штрафмайданчик. Серед них і автомобіль з перевареними номерами агрегатів. Також, оформили 29 адмінматеріалів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння. Окрім того, почали посилено працювати з пішоходами. Спочатку патрульні робили пішоходам-порушникам усні зауваження, а тепер їм виписують постанови, однак це стосується не всіх, а лише зухвалих порушників, які перебігають дорогу в невстановлених місцях, створюючи аварійні ситуації.