Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині вдвічі скоротили кількість районних управлінь Пенсійного фонду

У Тернопільській області змінили структуру територіальних органів Пенсійного фонду.

пен-фонд2Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1055 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” відбулася зміна структури органів Фонду в області.

З 29 березня 2016 року в нашій області функціонує 6 новостворених об’єднаних управлінь, що утворилися шляхом злиття, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.
Бережанське об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області утворене з управлінь в Бережанському та  Підгаєцькому районах.

Управління Фонду в Бучацькому та в Монастириському районах утворили Бучацьке об’єднане управління Пенсійного фонду України.

Управління в Козівському та в Зборівському районах – утворили Козівське об’єднане управління Фонду.

Три управління Фонду – в Збаразькому, Підволочиському та Лановецькому районах – злилися в Лановецьке об’єднане управління Пенсійного фонду.

Кременецьке об’єднане управління утворилося від злиття управлінь Пенсійного фонду України в Кременецькому та Шумському районах.

Управління Фонду в місті Тернополі та управління в Тернопільському районі об’єдналися в Тернопільське об’єднане управління Пенсійного фонду України.

Таке об’єднання є суто організаційним і його мета – покращити якість надання послуг, а також ефективно та економно витрачати людські, матеріальні та фінансові ресурси Фонду.

Процеси реорганізації в жодному разі не створять труднощів для відвідувачів та не вплинуть на якість обслуговування громадян, запевняють у Тернопільській ОДА.

Пенсіонери, страхувальники та застраховані особи зможуть вирішувати всі питання щодо пенсійного забезпечення, отримання різноманітних довідок, пенсійних посвідчень, подавати звітність з окремих видів господарських операцій та отримувати роз’яснення з інших питань і надалі у тих же приміщеннях, що і до об’єднання.

Окрім того, працюють п’ять інших управлінь Фонду, об’єднання яких не торкнулося. Це управління Пенсійного фонду в Борщівському, Гусятинському, Заліщицькому, Теребовлянському та Чортківському районах.

Отже, для отримання сервісного обслуговування громадян з питань пенсійного забезпечення потрібно звертатися до спеціаліста відділу обслуговування громадян за місцем розташування територіальних управлінь.