П’ятниця , 29.03.2024

Податківця, якого підозрюють в отриманні хабара, взяли під варту

Тернопільські податківці оприлюднили коментар стосовно затримання свого працівника за підозрою в отриманні хабара

хабар-податкова2Нагадаємо, 1 квітня  цього року орієнтовно о 15.30 год. в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримано одного із керівників підрозділу ГУ ДФС у Тернопільській області, який підозрюється у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди).

Грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень були виявлені та вилучені у працівника однієї з консалтингових компаній, який, на думку правоохоронних органів, був посередником, зазначають у відділі комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області.

Відповідно 3 квітня Тернопільським міськрайонним судом стосовно держслужбовця застосовано міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою або внесення застави у розмірі 89 тис. гривень.

“Затримання працівника відбувалося безпосередньо біля його місця проживання, адже на цей час він перебував у черговій відпустці. За даним фактом в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області призначено службове розслідування, за результатами якого буде дано правову оцінку та будуть вжиті відповідні заходи”. – зазначається у повідомленні відділу комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області.