П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільських туристів водитимуть у підземелля

Тернопільські чиновники багато говорять про розвиток туризму, але мало реальних кроків роблять у цьому напрямку.

підземелля1Тому робити конкретні справи для розвитку туризму на Тернопільщині вирішили громадські активісти.

Вони стверджують, що різні туристичні виставки, на які їздять представники управління туризму ТОДА, не дають необхідного ефекту.

А наплоджені різні комунальні інформаційно-туристичні структури взагалі незрозуміло чим займаються і, найімовірніше, лише «проїдають» бюджетні кошти, пише 0352.ua.

Відтак на Школі Свідомого Громадянина – Тернопіль розробили стратегію і план активізації людей, зацікавлених  в розвитку туризму в Тернополі та області.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив Степан Семенів.

Зокрема активісти планують провести збір інформації про цікаві місця і сформувати локальні групи екскурсоводів, розробити маршрути Тернополем та районними центрами, які б супроводжували цікаві історії, пивні та гастротури.

На базі інформаційного центру є ідея відкрити хостел, велопрокат, прокат спорядження. А ще в планах – відновлення підземель, історичних гуртків, мініфестивалів.

Також активісти мають на меті розробити інвестиційні тури для потенційних інвесторів, є також задум розвивати сільський дауншифт туризм (тури на тиждень до бабці в село).

Слід зазначити, що управляння туризму ОДА за весь час своєї діяльності креативними ідеями не вражало. Відтак про якийсь поступ у сфері туризму в області говорити не доводиться.