Субота , 20.04.2024

У поліції нарешті визнали реальні причини аварійності на дорогах Тернополя

Основною причиною аварійності у місцях підвищеної концентрації ДТП є недостатні роботи з ремонту і утримання вулиць, зазначають у патрульній поліції Тернополя.

патруль4Днями працівники управління патрульної поліції у
м. Тернопіль провели картографічний аналіз аварійності на вуличній мережі міста.

Зокрема, на обліку є 8 місць концентрації ДТП, 6 з яких на обліку вже понад 10 років. Цікаво, що на цій ділянці дороги упродовж 3 років було скоєно 15 ДТП, у яких 24 особи отримали травми.

Основною причиною цього є недофінансування та недостатній об’єм робіт, що виконується комунальними організаціями пo ремонту і утриманню вулиць. Цього року ситуація, на жаль, не покращала, зазначають у прес-службі патрульної поліції Тернополя.

Також під час обстежень вулично-дорожньої мережі міста патрульні виявили, що додаткового освітлення потребують 209 пішохідних переходів.

Зауважимо, що з початку року у Тернополі на 16 пішохідних переходах, які не освітлються, скоєно 17 ДТП, у яких 2 особи загинуло та 17 отримали травми.

Окрім того, у місті функціонує 55 світлофорів, з яких 52 – нові з світлодіодними джерелами світла та 3 – з лампами розжарювання, які застаріли і вже не відповідають вимогам держстандартів, відтак потребують негайної заміни