П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі квартирного злодія впіймали “на гарячому”

Крадіжку приватного майна інкримінують правоохоронці громадянину іноземної держави.

квартира-крадіжка1Він разом з іншим чоловіком виходив з чужої квартири на вулиці С. Будного у Тернополі. Його помітили сусіди та піймали, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

Із заявою про те, що невідома особа пошкодила замок вхідних дверей та проникла до квартири звернувся 31 березня житель обласного центру. Проте забрати цінне майно злочинці не встигли, прихопили лише мобільний телефон вартістю в тисячу гривень.

За словами слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області Мирона Шеремети, син господаря був в гостях у сусіда, коли вони почули сторонні звуки з його квартири. Вийшовши на сходову клітку побачили, що з помешкання виходять двоє невідомих чоловіків.

– Ми відчинили двері і побачили, як з квартири виходять двоє, – пригадує сусід Ігор Ярмусь. – Вони почали тікати. Одного я піймав за капюшон, але той відстібнувся і незнайомець втік. Іншого ми наздогнали на сходовій клітці. Він просився відпустити його, пропонував гроші.

На жодну з пропозицій тернополяни не пристали, від грошей відмовилися і викликали поліцію.

– Дана особа була затримана і передана нам, – каже патрульний поліції Назар Бунда. – На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка займається розслідуванням даної справи.

Мешканці розповідають, що крадіжки в їхньому будинку не рідкість. Стали жертвами зловмисників уже власники кількох квартир.

Правоохоронці встановили особу одного з крадіїв – це сорокап’ятирічний чоловік. Проте, хто був з ним він не зізнається. Підозрюваного у вчинені злочину затримали на підставі статті 208 КПК України. На даний час особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 15, ч.3 ст. 185 КК України – незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, яке поєднане із проникненням в приміщення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Триває слідство.