П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі на “Дружбі” собаки кидаються на людей

У Тернополі працівниця поштового відділення потрапила у лікарню через укуси собак.

собакиДнями у Тернополі бродячі собаки покусали листоношу, пише 0352.ua.

Як повідомляє на своїй сторінці в Фейсбуці депутат Андрій Шкула, жінку госпіталізували.

Шкула звертає увагу на те, що на Дружбі на агресивних тварин скаржаться чимало жителів мікрорайону. Відтак закликав місцеву владу вирішувати проблему,

«Постійно отримую скарги від мешканців мого округу № 9 (вул. Гетьмана П. Орлика, вул. М. Драгоманова; вул. М. Карпенка: 1–3, 5, 7–7А, 9, 11, 13, 15, 15А, 17–25, 36–36Б, 40–44; вул. Миру: 5–8, 9–13; пров.Цегельний, вул. Юності.) про агресивних бродячих собак. Нещодавно люди з Карпенка скаржились на гаражний кооператив «Ветеран». Там сторожі принаджують собак, які потім на людей кидаються.

Я писав звернення на управління ЖКГ з проханням провести профілактичні роз’яснення керівництву кооперативу. Віз і досі там де був. Сьогодні отримав скаргу від працівників поштового відділення на Миру, 11. Днями пси покусали листоношу, вона в лікарні», – повідомляє Андрій Шкула

За його даними, люди також поставили буди біля будинків №№ 36 та 40 по Карпенка, де підгодовують собак, які згодом збираються у зграї.

«Може вони і не кусають тих, хто їх годує, але вони несуть небезпеку для перехожих, дітей», – підкреслює депутат.

Він закликав місцеву владу забезпечити перевірку тварин щодо небезпечних для людини захворювань і у випадку агресії забезпечити їх утримання в собачому притулку у Дичкові, а також зобов’язати працівників кооперативу та балансоутримувачів будинків демонтувати собачі буди.