Четвер , 28.03.2024

Чиновників міської ради підозрюють у підробці дуже важливих документів

Національна поліція проводить перевірку, чи підробляли чиновники Генеральний план забудови Тернополя.

ГенпланНаціональна поліція розпочала перевірку щодо внесення неправдивих відомостей службовими особами Тернопільської міської ради до генерального плану м. Тернопіль.

Про це йдеться у відповіді першого заступника Голови Національної поліції України Вадима Трояна на депутатське звернення народного депутата Ганни Гопко, пише “Погляд”.

“Повідомляємо, що на цей час за викладеними у Вашому депутатському зверненні відомостями працівниками Національної поліції здійснюється перевірка”, – йдеться у документі.

Ганна Гопко подала звернення після зустрічі з активістами Тернополя в рамках громадської ініціативи ВКЛЮЧАЙСЯ та міського мозкового штурму, який проходив у Тернополі 10 березня. На ньому місцева громада зазначила, що генплан міста є закритим і на сьогодні існує декілька його версій.

Про ймовірне фальшування відомостей було викладено у зверненні народного депутата до керівника Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, в якому вона посилається на зустрічі з виборцями та наводить відповідні критичні статті у місцевих ЗМІ.

“Під час зустрічей з виборцями в Тернопільській області, а також у публікаціях в засобах масової інформації та в матеріалах, розміщених у мережі Інтернет, неодноразово порушувалося питання про ймовірне фальшування Генерального плану міста Тернополя з метою здійснення масштабних правопорушень, – зазначається у зверненні, – У зв’язку з цим прошу надати інформацію, чи розслідує поліція факти вказаних зловживань та можливу причетність до них посадових осіб Тернопільської міської влади”.