П’ятниця , 29.03.2024

На березі Тернопільського ставу пропонують збудувати ресторан “Поплавок”

На сайті Тернопільської міської ради зареєстрована петиція із пропозицією відновити ресторан “Поплавок”.

поплавокУ 50-х роках однією із перших споруд на Тернопільському ставі був маленький ресторанчик-кафе “Поплавок”, що розташовувався на береговій лінії біля самої води, а над водою від нього була велика дубова тераса, стверджує автор петиції Олег Базар.

“Сьогодні мало хто знає про це, в минулому, улюблене місце відпочинку мешканців міста, на озері влітку, лише декілька фотографій можна знайти в інтернеті…
Поряд із “Поплавком” офіційно працював перший пляж у Тернополі – “Ближній пляж”.

На сьогоднішній день місце стоїть закинутим, але від ресторану залишилася будівля, яка стоїть пусткою та потребує ремонту. Точна адреса розташування невідома, але споруда і ця територія знаходиться на протилежному березі озера, неподалік ресторану “Хутір”, там полюбляє збиратися молодь, а також є невелика площадка, де активно паркують автомобілі.

Пропоную прикласти всіх зусиль для відновлення закладу харчування та відпочинку в оригінальному вигляді, відповідно історичного плану, адже архітектурно приміщення колишнього ресторану має історичну цінність періоду 50-х років минулого століття, було збудовано в стилі сталінського ампіру. Також закликаю унеможливити будівництво будь-якого іншого об’єкту (за виглядом/планом/масштабом/призначенням) на цьому місці.

Окрім цього, також відновити пляж поблизу, адже там дуже вдале місце для розташування подібного відпочинку та розваг”. – йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, для того, щоб петиція потрапила на розгляд міської ради, потрібно, щоб за 90 днів її підписали не менше 250 осіб.