П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині від початку року зловили уже 15-го корупціонера

За даними обласної прокуратури з початку року на Тернопільщині за корупційні діяння притягнуто до відповідальності уже 15 посадовців.

корупция1Органами прокуратури області вживаються заходи не тільки щодо виявлення правопорушень, пов’язаних з корупцією, а і щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного чи пов’язаного з корупцією правопорушення або невиконання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Так, за результатами розгляду подання, внесеного Чортківською місцевою прокуратурою на розгляд сесії сільської ради в порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», скасовано рішення сесії про виділення у власність земельної ділянки секретарю цієї ради.

Чортківською місцевою прокуратурою було складено протокол про вчинення вищевказаним секретарем сільської ради правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-7 КУпАП, за неповідомлення у встановленому законом порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів при прийнятті сесією сільської ради рішення щодо виділення їй у власність земельної ділянки. За результатами його розгляду, судом притягнуто секретаря до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.

Загалом, упродовж поточного року органами прокуратури області у порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 25 подань, за результатами розгляду яких на даний час притягнуто 15 посадовців, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.