П’ятниця , 29.03.2024

Спритні шахраї навіть тернопільського хірурга розвели на 240 тисяч гривень (ВІДЕО)

Зазвичай, жертвами шахрайства стають люди пенсійного віку. Однак нещодавно, у Тернополі зловмисникам вдалося виманити гроші у хірурга, який теж повірив у казку про виграний автомобіль

avto (1)Очільник тернопільських поліцейських констатує, що злочинці активізувались, користуючись проведенням реформи в правоохоронних органах. Та просить тернополян бути обачними й не вестись на сумнівні пропозиції шахраїв.

П’ять груп грузинів-квартирних злодіїв потрапили у поле зору тернопільських правоохоронців за останні два місяці, пише “20 хвилин”. 

Представників двох з них затримали, опрацювали і відпустили. Бо не було доказів, що вчиняли злочини. Члена третьої групи впіймали і арештували. Однак суд відпустив його під заставу. Інший злодій – утік.

Про це розповів т.в.о. начальника головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

– Хочу застерегти людей, бо злочинці останнім часом дуже активізувались, – каже Олександр Богомол. – Бачать, що проводиться реформа… Цим користуються і працюють на повну.

Ще одна група грузинів примудрилась почистити шість тернопільських квартир за одну добу.

– Грузини завжди «кваліфікувались» у нас на квартирних крадіжках, представники ромської національності – на шахрайствах, – каже п. Богомол. – От буквально вчора (16 травня – прим. авт.) «розвели» одного з адвокатів. – Продали йому за 4 тис. грн. мальоване «золото».

Шахраї активно працюють на Тернопільщині, і їхніх жертв щодня більшає, незважаючи на численні застереження правоохоронців. Лишень за добу 16 травня троє тернополян перерахували аферистам від 12 до 15 тис грн. кожен – за нібито виграний автомобіль. Інформацію про це вони отримували за допомогою смс-повідомлень.

– Не так давно хірург місцевої лікарні перерахував за такою ж схемою шахраям 240 тис. грн (!) – це такі випадки, які викликають щонайменше здивування людській безпечності, – каже Олександр Богомол.

А тиждень тому подзвонили до тернополянина та представились службою безпеки «Ощадбанку». У чоловіка поцікавились, чи має картку «Ощадбанку». То відповів, що не має.

– А яка у вас є? – поцікавились аферисти.

– «ПриватБанку», – запевнив ошуканий.

– О, це наш банк-партнер. У вас хочуть зняти гроші…

За деякий час з чоловікової картки «зникли» 90 тис. грн.