Четвер , 28.03.2024

У кримінальній справі “тернопільських прокурорів” почалися перші арешти

У Тернополі одного високопосадовця прокуратури взяли під варту, іншого – посадили під цілодобовий домашній арешт.

наручники6Вчора оголошено про підозру в одержанні неправомірної вигоди заступникові прокурора Тернопільської області та керівникові Тернопільської місцевої прокуратури,

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

“Інформую, що так звана справа “Тернопільських прокурорів” наближається до свого логічного завершення.

Оголошено про підозру в одержанні неправомірної вигоди заступникові прокурора Тернопільської області та керівникові Тернопільської місцевої прокуратури, які вже, напевне, вважали, що їх злочинні дії залишаться непоміченими Фемідою.

Слідчим суддею Солом’янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з альтернативою внесення застави у розмірі 500 000 грн. одному та застосовано цілодобовий домашній арешт щодо іншого “правоохоронця”, які обґрунтовано підозрюються у вимаганні хабара в розмірі більше 300 000 грн.

Нагадаю, що попередньо у вказаному провадженні повідомлено про підозру першому заступнику керівника Тернопільської місцевої прокуратури та двом високопосадовцям Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи НАБ України зорієнтовані на швидке та якісне завершення досудового слідства”. – написав Назар Холодницький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За інформацією ряду тернопільських Інтернет-видань, мова іде про заступника прокурора області Івана Антюка та керівника Тернопільської місцевої прокуратури Віталія Сідорова,