Субота , 20.04.2024

У Тернополі викрили підприємця, який привозив із-за кордону елітний алкоголь

Співробітники податкової міліції припинили надходження в область алкогольних напоїв іноземного виробництва.

акциз2Так, у рамках операції «Акциз-2016», фахівці оперативного управління та відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС викрили підприємця, який, не маючи ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, зберігав та  розповсюджував незаконно ввезену на митну територію України алкогольну продукцію іноземного виробництва.

В ході проведення санкціонованих обшуків, у гаражному приміщенні вказаного підприємця, розташованому у приміській зоні  Тернополя, вилучено 374 пляшки алкогольних напоїв закордонного виробництва (віскі, лікери, текіла, самбука, вино, бренді). Їх розливали у скляну, паперову та пластикову тару місткістю від 0,5 л до 5 літрів, без марки акцизного податку.

Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить 120 тис.гривень, повідомили у головному управлінні ДФС України в Тернопільській області.

На даний час вирішується питання щодо притягнення вказаного суб’єкта господарювання до адміністративної та фінансової відповідальності.

Слід відзначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення за реалізацію алкогольних напоїв без ліцензії передбачена відповідальність у вигляді штрафу розміром від 17000 грн  до 34000 грн. Якщо ж на алкогольних напоях відсутні марки акцизного податку на порушника окрім вказаного, накладається штраф у розмірі від 850 грн до 3400 грн із конфіскацією алкогольних напоїв.

Крім цього, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за здійснення торгівлі алкогольними напоями без ліцензії, а також за зберігання та реалізацію алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка передбачено застосування фінансових санкцій у розмірі 200 відсотків вартості товару (але не менше 17000 грн) за кожне із вказаних порушень.

Всього ж з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 6,2 млн грн, судами прийняті рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 501 тис. гривень.