Четвер , 25.04.2024

У Тернополі на Привокзальному майдані сталося вбивство

Побутовий конфлікт, що виник на Привокзальному майдані, закінчився трагедією.

криминал1Кримінальне провадження за фактом ненавмисного вбивства розслідують слідчі Тернопільського відділу поліції.

Про це сьогодні, 10 травня, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Підозрюваний у вчиненні злочину –  20-річний житель Тернопільського району.

– Конфлікт між двома компаніями розгорівся на Привокзальному майдані в обласному центрі, – розповідає керівник Тернопільського відділу поліції Степан Савка. – Молоді люди не поділили черги в крамниці. Зі слів очевидців, затійником сварки став 26-річний тернополянин. Будучи напідпитку, житель обласного центру хотів поза чергою придбати якийсь товар. Така поведінка не сподобалося  20-річному жителю району. Той зробив зауваження. Слово за слово – почався конфлікт.

Вже на вулиці молодий чоловік не втримався від словесних образ, якими щедро сипав нетверезий тернополянин, і замахнувся. Очевидці кажуть: удар був один, але… Потерпілий впав на бетонну поверхню  і сильно вдарився головою.

До медичного закладу тернополянина доправили з відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою, сильним забоєм головного мозку, переломом склепіння та основи черепа. Через два дні пацієнт помер.

Повідомлення про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і попередньо кваліфікували як необережне тяжке тілесне ушкодження. Водночас тривали оперативні заходи із встановлення особи молодика, котрий був причетний до цього.

-З’ясувати, хто ця молода людина, не виникло складнощів. Після конфлікту він сів за кермо автівки, тому, встановивши марку автомобіля, номерні знаки ми таким чином змогли ідентифікувати підозрюваного, – розповів Степан Савка. – Останній, щоправда, навіть не здогадувався про такі фатальні наслідки удару.

Смерть потерпілого зумовила й перекваліфікацію злочину. Сьогодні кримінальне провадження розслідується за фактом вбивство через необережність. Підозрюваному загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.