Четвер , 28.03.2024

Двоє дітей із Тернополя та їхній вчитель загинули у селищі Затока Одеської області

Четверо людей втопилося в курортному селищі Затока Лиманського району Одеської області, серед яких двоє підлітків.

Затока-шторм1Трагедія сталась під час шторму у вівторок,14 червня.

Загиблі – відпочиваючі в віці 46, 30, 16 і 14 років, жителі Хмельницького і Тернополя . Причиною загибелі людей стало купання в морі під час шторму, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Двоє підлітків і двоє дорослих, які намагалися їх врятувати, загинули на курорті.

“14 червня о 15:20 в Затоці в акваторії Чорного моря під час перебування у воді при штормі (орієнтовна висота хвиль – більше 1,5 м) почали тонути троє дітей. На їх порятунок кинулися троє дорослих. Одну дитину вдалося врятувати. Під час порятунку інших дітей дорослі почали тонути. Одного дорослого врятувати, двоє інших загинули “, – йдеться в повідомленні.

Врятували 14-річного підлітка і 26-річного дорослого. До пошуково-рятувальних робіт було залучено пожежно-рятувальні відділення та водолазна група, катер Держприкордонслужби, співробітники Нацполіціі і місцеві жителі.

Одеські ЗМІ повідомляють, що троє неповнолітніх дівчат, учасниць ансамблю барабанщиць, пішли купатися у воду під час шторму. Вони почали топитися і їхній тренер кинувся їх рятувати. Його згодом подалися рятувати ще двоє дорослих чоловіків.

За повідомленнями тернопільських Інтернет-видань, двоє дітей, які загинули та їхній тренер із Тернополя. Четвертий загиблий, чоловік, який кинувся їх рятувати, із Хмельницького.