П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині винуватець смертельного ДТП отримав 5 років тюрми

П’ять років позбавлення волі отримав житель Бережан, який минулого року скоїв смертельну аварію.

наручники6Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області залишила без задоволення апеляційну скаргу Михайла Ш., засудженого Бережанським районним судом ч. 2 ст. 286 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки за дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинула молода жінка, а її донька та водій отримали травми.

Наприкінці травня 2015 року на повороті об’їзної дороги Бережан 56-річний Михайло Ш., перебуваючи в стані тяжкого алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху, виїхав на смугу зустрічного руху, де в цей час їхала “Таврія”, в салоні якої, крім водія, сиділо двоє пасажирів.

І хоча водій “Таврії” почав гальмувати, уникнути зіткнення не вдалось. У результаті ДТП одна із пасажирок “Таврії” загинула, а її неповнолітня донька та обидва водія отримали тілесні ушкодження різного ступеня.

За висновками експерта, зіткнення сталося внаслідок виїзду автомобіля під керуванням обвинуваченого на смугу зустрічного руху.

Михайло Ш. своєї вини не визнав та пояснив, що у день ДТП зустрівся в Козові зі знайомим, з яким відсвяткував свій день народження та випив 150-300 грам горілки. Після чого сів за кермо свого автомобіля “Нива” та поїхав додому в Бережани. На повороті до Бережан на його смугу руху виїхав потерпілий на автомобілі “Таврія” і вдарив його авто. Обвинувачений просив судову справу повернути на новий судовий розгляд.

Зважаючи на неспростовні докази у кримінальному провадженні, колегія суддів вирокБережанського районного суду залишила без змін, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.