П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі затвердили список слів, якими не можна користуватися у рекламі

“Росія”, “Російська Федерація”, а також “Москва” – усі ці слова заборонені у Тернополі для використання рекламних вивісок.

стоп-москваЗа поданням міського голови Сергія Надала на черговій сесії міської ради прийнято рішення про заборону реклами та інших вивісок, які пов’язані зі словом «Росія», «Російська Федерація», а також їх перекладів іншими мовами.

Як повідомляє прес-служба міськради, у рішенні зокрема, йдеться: «Заборонити у Тернополі розміщення інформаційних вивісок, у яких використовуються слова «Росія», «Російська Федерація» та похідні від них слова або словосполучення.

Керівникам, співвласникам, власникам підприємств, установ, організацій, фізичним особам-підприємцям у 10-денний термін провести оперативні заходи щодо демонтажу вивісок, оголошень, щитів, таблиць, дощок тощо, що не відповідають даному рішенню». Також, за пропозицією депутатів, заборонили використання і слова «Москва».

Як зауважив міський голова Сергій Надал, цьому рішенню передувало звернення націоналістичних громадських організацій Тернополя.

«Ми отримали звернення від ряду громадських та патріотичних організацій міста Тернополя, які запропонували прийняти на сесії міської ради і заборонити використання в нашому місті рекламні оголошення, щити, таблиці, тощо, у яких використовується слово або словосполучення пов’язані з країною-агресором, – розповідає Сергій Надал. – Враховуючи це звернення, на сесії і було прийняте відповідне рішення».