П’ятниця , 29.03.2024

Через тендерні махінації тернопільську освіту чекає позапланова перевірка

У правоохоронних органів є претензії і до Тернопільського міського управління освіти і до підприємців, які постачали м’ясо у дитячі садки обласного центру.

ТендерСлідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду надав дозвіл  на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, пише газета “Свобода”.

Двох переможців тендерних торгів  на закупівлю свіжого чи охолодженого м’яса яловичини та свинини для дошкільних навчальних закладів – приватне підприємство із Теребовлянського району та фізичну особу-підприємця – підозрюють в ухиленні від сплати податків майже на мільйон гривень (йдеться про податок на прибуток та додану вартість).

Згадане приватне підприємство значилося як виробник м’яса, а приватний підприємець – як відправник.

Безпосередньо до управління освіти теж є претензії, зокрема стосовно дотримання законодавства про державні закупівлі та використання бюджетних коштів на оплату витрат на харчування при здійсненні закупівлі продуктів харчування. Слідчі підозрюють, що тендерні торги відбулися з порушеннями, зокрема фізична особа-підприємець не відповідала кваліфікаційним критеріям та іншим вимогам, встановленим  Законом України «Про здійснення державних закупівель». Між тим, з нею укладено договір на постачання м’яса і на 2016 рік на суму п’ять мільйонів гривень.