Субота , 20.04.2024

Чому тернопільських перевізників викликали у поліцію?

У п’ятницю, 24 червня, в Тернопільському відділі поліції відбулася зустріч правоохоронців та керівників фірм-перевізників.

перевізники-поліція– Стан криміногенної ситуації в місті засвідчує, що кількість протиправних діянь, вчинених у громадському транспорті, зростає , – поінформував учасників зібрання тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу поліції Олег Турлай. – Саме тому була ініційована наша зустріч з вами. Маємо пропозицію, яка допоможе не тільки нам у розкритті злочинів, а й дисциплінуватиме ваших водіїв не порушувати правил дорожнього руху, бути ввічливими з пасажирами.

Керівник кримінальної поліції Сергій Гатанюк розповів про найпоширеніші види злочинів, які скоюються у громадському транспорті, та закликав перевізників до співпраці. З його слів, щодня до поліцейських звертається двоє-троє людей, які стали жертвами злодіїв у маршрутних таксі.

– Промишляють найчастіше кишенькові злодії, і об’єктами їхньої наживи стають чужі гаманці, мобільні телефони інші цінні речі. Трапляються і випадки хуліганства, коли виникають непорозуміння між водієм та кимось з пасажирів. На жаль, у будь-якій з цих  ситуацій розібратися дуже складно, і ми, аби з’ясувати обставини, змушені викликати до відділу не лише пасажирів, а й водія. А через те, що останній не зможе продовжувати керувати транспортним засобом, втрати несе перевізник. Тому, аби допомогти і вам, і собі, звертаємося до власників транспортних підприємств подбати про встановлення систем відеонагляду в салонах маршрутних таксі.

Директор товариства «Менс Авто» Андрій Намака переконаний, що вигода від такого технічного облаштування дійсно буде виправдана, адже окрім того, що поліцейські матимуть можливість якісніше виконувати свою роботу, система відеоспостереження дисциплінуватиме ще й  водіїв та пасажирів. Адже нерідко між останніми виникають непорозуміння і в подальшому з’ясувати, хто винуватець конфлікту дуже складно.

Ідею встановлення систем відеонагляду у маршрутках підтримали й інші перевізники, щоправда, зважаючи на складну економічну ситуацію, постало питання, звідки брати кошти на це.

На зустрічі також був представник фірми, що займається встановленням і обслуговуванням подібної техніки, тож пообіцяв, що сприятиме, аби підприємці змогли оформити придбання відеореєстраторів, сплачуючи за них частинами.

Учасники зібрання домовилися про наступну зустріч, де будуть узгоджені фінансові й технічні моменти, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.