Четвер , 28.03.2024

Агрохолдинг “Мрія” заявляє про рейдерську атаку на підприємство

Рейдерські пристрасті розгорілися у місті Хоростків Гусятинського району.

мрия-рейдерУ Агрохолдингу “Мрія” заявили про спробу рейдерського захоплення автотранспортного підприємства компанії. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на прес-службу компанії.

“У п’ятницю, 1 липня, близько 9-00 ранку 30 чоловіків, серед яких – кілька співробітників служби безпеки колишніх власників Агрохолдингу “Мрія” сім’ї Гут, із застосуванням сили проникли на територію діючого автотранспортного підприємства “Мрії”, розташованого в м Хоростків Тернопільської області, і перешкоджають доступу співробітників Агрохолдингу на об’єкт”, – йдеться в повідомленні.
У компанії відзначили, що агрохолдинг “Мрія” має всі документи, що підтверджують законність перебування і роботи компанії на території вищевказаного АТП.

“У зв’язку з тим, що особи, незаконно проникли на АТП, до сих пір знаходяться на його території і відмовляються його покинути, компанія змушена забезпечити цілодобову посилену охорону по зовнішньому периметру. Представники “Мрії” також звернулися до правоохоронних органів, та подали всі необхідні заяви”, – відзначили в прес-службі.
“Агрохолдинг “Мрія” закликає правоохоронні органи втрутитися в ситуацію і не допустити рейдерського захоплення підприємства”, – заявили в компанії.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг “Мрія” заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи “Мрія” у 2002 році. Групою компаній “Мрія” фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура – HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім’ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера “Мрії” – компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group – один з кредиторів агрохолдингу – звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.
Група компаній “Мрія” потрапила в складне фінансове становище – в серпні 2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.