Середа , 24.04.2024

Житель Тернопільщини, якого підозрюють у вбивстві, розповів деталі трагедії (ВІДЕО)

27 червня у селі Нараїв Бережанського району, зниклу напередодні жінку знайшли мертвою на присадибній ділянці. Колото-різана рана на грудях свідчила про насильницьку смерть.

нараїв-вбивствоАНДРІЙ ДЗЮРБЕЛЬ, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого Управління  ГУНП в Тернопільській області: «Судово-медичне дослідження констатує, що смерть наступила внаслідок насильної крововтрати проникаючого ножового поранення в ліву половину грудної клітки з ушкодженням серця».

Як повідомляють правоохоронці в них є докази причетності до вбивства сусіда загиблої, передає ІНТБ.

ІГОР СТЕГНОВИЧ, начальник сектору розкриття злочинів проти особи ГУНП в Тернопільській області: «Дана особа намагалася навести слідство на хибний шлях. Однак, проведеними заходами вдалося таки довести його вину, вилучено речові докази».

Зі слів очевидців, напередодні, у неділю, в родині підозрюваного цілий день пиячили. Сусіди розповідають, бояться навіть заходити на обійстя цього сімейства, адже родина не лише не благонадійна, а й з кримінальним минулим. Нещодавно з місць позбавлення волі вийшов батько зловмисника, а сам підозрюваний у вбивстві наразі умовно засуджений. Проблеми із законом чоловіки мали через наркозлочини. Того 24-річний зловмисник випивав немало. Коли йому потрапила на очі сусідка, підозрюваний був з ножем.

Підозрюваний: «Побачив, що біля нежилого будинку, за мною хтось спостерігає. Кажу: ти що тут робиш? Вона з матом, взяла сюди… А я тримав в руці ніж, я хотів відійти, падаю, тако набік, і вона на мою руку падає, там був ніж. Я витягнув з-під неї руку з ножем, побачивши кров на ножі, побіг додому. Забігши додому я помив ніж, сполоснув його, воду вилив. Зайшовши в літню кухню, поставив його на тертці».

Зниклу безвісти родичку брат шукав цілий вечір. Був і на обійсті вбивці, розпитував, чи не бачив її. Та зловмисник вперто мовчав. До приїзду поліцейських намагався приховати сліди злочину. Однак, зібрані слідчими докази свідчили про його вину, той зрештою зізнався.

АНДРІЙ ДЗЮРБЕЛЬ, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого Управління  ГУНП в Тернопільській області: «На даний час триває досудове розслідування, підозрюваного затримано. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відомості про даний факт внесено до єдиного реєстру досудового розслідування, з правовою кваліфікацією ч.1 ст. 115 КК України, тобто, умисне вбивство».

Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.