Субота , 20.04.2024

Луценко призначив нового прокурора Тернопільської області

У суботу, 16 липня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив нового прокурора Тернопільської області – старшого радника юстиції В’ячеслава Перча.

прокуратура-1В заході взяли участь голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, керівники органів місцевої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, представники ЗМІ, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Характеризуючи нового очільника прокуратури області, Юрій Луценко сказав, що свідомо прийняв рішення призначати не молодого тернопільського прокурора, який покаже можливість кар’єрного росту, а «змушений був шукати «старого досвідченого коня», який буде везти цього воза». «Він працює 24 роки в органах прокуратури і я переконаний, що це та людина, яка зможе навчити молоду команду», – наголосив Генпрокурор. Він додав, що єдиною його вимогою є те, щоб із чотирьох заступників щонайменше троє були місцевими, які знають область.

Говорячи про зміни, які він чекає в області, Генеральний прокурор назвав очевидним, що на сьогоднішній день «прокуратура не бачить нічого: не бачить лісопилок, не бачить незаконних кар’єрів, не бачить нелегальних ігрових автоматів» «Є два варіанта відповіді на це питання: або прокурори «не в тємі» і такі прокурори мені не потрібні, бо вони не знають, що відбувається на їхній території, або вони «в долі», і такі прокурори мені тим більше не потрібні», – резюмував Юрій Луценко.

Довідково: 
   
Перч В’ячеслав Орестович є старшим радником юстиції. Народився в місті Чернівці 1 березня 1962 року. Закінчив вищу слідчу школу МВС СРСР. В органах прокуратури з 1992 року. Працював на посадах від старшого слідчого прокуратури міста до начальника управління Генеральної прокуратури України.