П’ятниця , 19.04.2024

У скандальному тернопільському училищі призначать нового директора

Скандальне і давно «обезголовлене» Тернопільське училище №4 шукає нового директора. 

училище4Конкурс на заміщення вакантної посади нещодавно оголосило Управління освіти і науки Тернопільської обладміністрації.

Утім, дізнатись умови конкурсу та вимоги до кандидатів не так просто – наказу про проведення конкурсу на сайті Управління освіти немає, пише “20 хвилин”. Про його проведення повідомили читачі. Мовляв, побачили у п’ятничному випуску одного із тернопільських видань.

Інформацію про проведення конкурсу підтвердила і начальник Управління освіти і науки ТОДА Ольга Хома. За її інформацією, відповідальним за розміщення повідомлення у друкованому виданні є заступник директора навчального закладу і вимог до того, у якому ж виданні, не було. А от чи відповідний наказ розміщений на сайті, сказати не змогла. Мовляв, не може сказати, треба подивитись. Відповідного повідомлення на сайті ми також не знайшли.

– Кандидатів ще нема. Заявок не надходило ще, – відповіла вона. – Конкурс триватиме місяць. Часу достатньо. Щоправда, є імовірність того, що виникне необхідність його призупинити. Приміром, якщо з цим звернеться міська влада.

Причиною цього, за словами пані Хоми, може стати бажання міськради оптимізувати професійно-технічну освіту методом об’єднання кількох навчальних закладів.

– Регіональне замовлення уже зменшується, – роз’яснює пані Хома. – Цьогоріч, приміром, четвертому училищу уже зменшили замовлення на 100 чоловік. На наступний рік ще зменшать.

Така «заплутана» ситуація з тим, що конкурс оголошують одні, але інші можуть його призупинити, виникла через передачу профтехучилищ з держбюджету на місцеві. Наразі вони хоч і фінансуються з міського бюджету, але реально ще не передані.