Четвер , 25.04.2024

У Тернопільській облраді голосували за депутата, який вирішив скласти мандат

У Тернопільській обласній раді назріває черговий скандал. Депутата обласної ради Івана Навольського взагалі не було під час останнього пленарного засідання, але він якимсь чином приймав участь у голосуванні.

облрада-300x200Більше того, як уже повідомлялося раніше, член фракції Радикальної партії Іван Навольський вирішив скласти депутатські повноваження, про що написав відповідну заяву.

На сесії мали розглянути це питання, але у зв’язку з відсутністю Навольського, вирішили не поспішати. Обласні обранці домовилися почекати і на одному за наступних засідань прийняти рішення, вислухавши мотиви колеги із фракції Радикальної партії.

Тож впродовж усього пленарного засідання, яке відбулося 20 липня, Іван Навольський був відсутній у сесійній залі.

Але після обідньої перерви його картка якимсь чином почала голосувати.

Загалом Іван Навольський дистанційно “проголосував” аж 9 разів.

Зокрема “за” внесення змін до перспективного плану утворення об’єднаних громад та за передачу котельні у Теребовлі на баланс міської ради.

Якщо в першому випадку рішення і так не було прийнято – лише 31 “за”, тоді як необхідно не менше 33.

Та ось у питанні котельні голос радикала Навольського був чи не вирішальним.

У цій ситуації особливо насторожує те, що в обласній раді щоразу вдаються до нових і більш витончених махінацій задля маніпуляції результатами голосування.

Яким чином, відбулося голосування за відсутнього радикала – наразі невідомо, адже з самим депутатом поки що зв’язатися не вдалося.

Втім, варіантів є два. Або Навольський залишив картку для голосування комусь із своїх колег, а ті у відповідний момент скористалися нею. Або ж він залишив її в апараті облради, спритні чиновники якого і скористались цим, почавши голосувати. Або ж хтось виготовив дублікат картки.

Зауважимо, що це не єдиний випадок кнопкодавства під час останнього засідання облради. Як раніше повідомлялося, працівники апарату облради Теодозій Кухарський активно голосував замість відсутнього депутата із фракції “Батьківщина” Ігоря Мерени.

Переглядаючи матеріали сесії, вдалося з’ясувати, що Кухарський 71 раз проголосував за відсутнього депутата.

Зважаючи, що значна частина рішень були прийняті 33 чи 34 голосами “за”, усіх їх можна скасувати у суді.