Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині директора лісгоспу судять за ухиляння від сплати податків

Керівник лісового підприємства ухилився від сплати податків на 709 тисяч гривень, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

суд-111Прокуратурою області скеровано до суду кримінальне провадження стосовно колишнього директора одного з державних лісових підприємств області, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України, (службове підроблення), ч.1 ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, вчинене службовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів коштів у значних розмірах).

Розслідуванням встановлено, що директор підприємства отримував від підрядників документи про нібито виконання ними лісозаготівельних, лісогосподарських, лісокультурних робіт та надання послуг і підписував їх, знаючи про недостовірність.

Надалі, шляхом відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності недостовірних первинних документів та заниження об’єктів оподаткування, впродовж січня 2011– травня 2013 керівник підприємства умисно ухилився від сплати до бюджету податків на загальну суму 709 537 грн.