П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині у нелегальному кар’єрі зловили двох копачів та замовника

Недіючий кар’єр в  селі Худіївці Борщівського району став місцем нелегального видобування піску для одного місцевого жителя та двох мешканців сусіднього села Сков‘ятин.

карьерПоліцейські, виїхавши на місце події, застали дорогою з кар’єру трьох осіб.

Один керував навантажувачем, інший – «КАМаЗом», навантаженим піском, а замовником будівельного матеріалу виявився 50-річний житель Худіївці.

Зрозумівши, що їхня незаконна діяльність не залишиться без правової оцінки, копачі намагалися втекти, повідомляють у поліції.

Правоохоронці помістили транспортні засоби на арешт-майданчик, а щодо порушників розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 240 ККУ – незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

One comment

  1. Михайло

    Шановний автор та редакція!
    Спершу ніж публікувати якусь інформацію та робити висновки, потрібно перевіряти її достовірність на відповідність реальним обставинам та, у даному випадку, чинному законодавству.
    Адже, як мінімум, навіть нічого не знаючи про деталі описаної ситуації, можна виявити абсолютну некомпетентність та непрофесіоналізм автора. Тому що, кваліфікація правопорушення за 240 статтею Кримінального кодексу можлива тільки у випадку видобування корисних копали загальнодержавного значення, а у даному випадку це звичайний пісок, що відноситься до корисних копалин місцевого значення. По-друге, замість висвітлення таких дрібниць реально побутового рівня, радив би зайнятися чимось серйознішим, наприклад корупційними схемами у владі, дана тему зараз дуже актуальна.