Субота , 20.04.2024

На Тернопільщині шахрай провернув зернову аферу на 20 тисяч гривень

Житель Львівської області приїхав на Тернопільщину купити кілька десятків тонн зерна, однак став жертвою аферистів.

шахрай1-300x216За словами потерпілого, дізнавшись про намір придбати збіжжя його знайшов інший житель Львівщини і запропонував поїхати з ним на елеватор в селі Колосова Кременецького району, щоб разом відвантажити зерно.

Коли вони прибули в село і почали вантажити зерно шахрай повідомив, що він має терміново зустріти ще один автомобіль для завантаження і скоро повернеться.

Як гарантію попросив завдаток, а це 20 тисяч гривень і поїхав. Чотири вантажівки, три з яких належали посереднику з Вінниці, а одна потерпілому, залишилися стояти завантаженими, але жодної оплати продавцю не надійшло.

Шахрай зник в невідомому напрямку.

За допомогою потерпілий звернувся до правоохоронців. За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 190 ККУ – Шахрайство. Поліцейські розшукують підозрюваного і застерігають підприємців бути обережними під час проведення схожих фінансових операцій.

В подібних випадках необхідно укладати договір та перевіряти документи бізнес-партнера, застерігають у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліцїі.