Середа , 24.04.2024

Під Тернополем виникла пожежа на міському сміттєзвалищі (ФОТО, ВІДЕО)

Впродовж двох днів тривала пожежа на Малашівському сміттєзвалищі, куди вивозять відходи із Тернополя.

малашивци-пожежа2  малашивци-пожежа1

Тернопільські рятувальники гасили стихійне сміттєзвалище у селі Малашівці Зборівського району.

В управлінні ДСНС в Тернопільські області інформують: біля основного місця складування твердих побутових відходів, горить суха трава та сміття. Орієнтовна площа пожежі 500 м2.

– Вчора у другій половині дня від чергового тернопільської міської ради поступило повідомлення про пожежу на стихійному сміттєзвалищі у селі Малашівці, – розповідає начальник Тернопільського міського відділу управління ДСНС у Тернопільській області Віталій Поворозник. – Прибувши до місця виклику розвідкою встановлено, що біля основного місця складування твердих побутових відходів горить відкрита територія на якій знаходиться суха рослинність та стихійні нагромадження твердих побутових відходів. На гасіння пожежі була залучена автоцистерна, екскаватор, самоскиди, бульдозер та цистерна для підвозу води об’ємом 40 м3.

В управлінні заспокоюють: загрози перекиданню вогню на місце основного складування твердих побутових відходів немає, бо в даному місці проведена рекультивація і просипання твердим відсівом в декілька шарів. Кажуть: ситуація під контролем, на місці пожежі й надалі працюють рятувально-пожежні підрозділи, пише mediator.te.ua.