П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільська районна влада проігнорувала протест журналістів

Тернопільська районна влада проігнорувала невдоволення журналістів газети “Подільське слово” та змінила керівника видання.

под-словоНа сесії Тернопільської районної ради у п’ятницю, 29 липня, депутати змінили редактора газети «Подільське слово», незважаючи на невдоволення працівників видання та закиди, що це незаконно.

Свої аргументи  колектив газети виклав у звернені до голови райради, повідомляє ІНТБ.

«Редакція газети перебуває в процесі реформування, відповідно до нового Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. Колективом відповідно до цього Закону зроблені необхідні кроки, тому така постановка питання грубо порушує Закон і свідчить про намагання підступним способом звільнити редактора Макух Ганну Миколаївну, ігноруючи позицію трудового колективу. Трудовий колектив вважає звільнення редактора безпідставним». – зазначається у зверненні.

На посаді редактора «Подільського слова» Ганна Макух пропрацювала 12 років. За її словами, за цей час вдалося вдвічі збільшити тираж видання.

ГАННА МАКУХ, редактор газети «Подільське слово»: «Таке рішення було б логічним і вже б про нього всі забули, якби воно було поставлене на голосування до 1 січня 2016-го року. Я ніколи не трималася за свою посаду. Свою роботу я люблю. І це надзвичайно складна справа – творити газету. Якщо буду звільнена, значить, так і буде».

Більшістю голосів депутати таки вирішили звільнити Ганну Макух.

І тут же взялися за призначення нового редактора «Подільського слова». На цю посаду запропонували кандидатуру  Наталії Чапрак, редактора видання «У кожен дім».

НАТАЛІЯ ЧАПРАК, кандидат на посаду редактора газети «Подільське слово»: «Газета «У кожен дім» – вона більш рекламного спрямування, а мені завжди було цікаво писати. Я багато пишу, я добре пишу, просто… До слова, бо читала, в Інтернеті статті з приводу цього, напевно, журналістів з газети «Подільське слово», що не бачили ніде моїх статей. Справді, їх ніде не видно, бо я не підписуюся своїм іменем, але це не важливо. Мені хочеться рости, розвиватися, відкривати в собі щось інше, відкривати щось інше в тій газеті».

Після запитань, депутати взялися голосувати та підтримали кандидатуру Наталії Чапрак на посаду нового редактора. Таким рішенням колектив газети був не задоволений.

One comment

  1. Ці новоспечені партійні гостролери які засіли в Тернопільській райраді сьогодні думають що схопили журавля за хвіст, але хлопці схаменіться одіозне призначення пані Чапрак ніщо інше як кругова порука земельних злодіїв та корупціонерів які сплять і бачать гроші і земельні наділи які отримають за дане призначення.