Субота , 20.04.2024

Тернопільський військовий комісар пояснив, кого у вересні викликатимуть у військкомат

У вересні 2016 року проводитимуться збори з військовослужбовцями-резервістами, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО на території Луганської та Донецької областей.

комісарПро це повідомив військовий комісар Тернопільського облвійськкомату полковник Володимир Катинський на брифінгу 30 серпня.

Згідно Указу Президента України від 18 травня 2015 року №274/2015 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України» «В особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються військовослужбовці, звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, – на посади відповідно до їх військових звань».

– Основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні. Важливо не допустити втрати для Збройних Сил підготовлених військовослужбовців, які звільняються з військової служби і брали безпосередню участь у бойових діях, зберегти накопичений бойовий потенціал підрозділів, після їх звільнення.

Резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотньому напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань), – зазначив полковник Володимир Катинський.

Також щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки.

Варто наголосити, що згідно рішення Президента України, потреби у проведенні сьомої хвилі часткової мобілізації немає. Адже наше військо переходить на контрактну службу, і більшу частину Збройних Сил України на даний час складають військовослужбовці військової служби за контрактом.