Четвер , 28.03.2024

Тернопільські підприємці сьогодні пікетували міську раду

Кілька десятків бізнесменів прийшли з плакатами під стіни ТМР, де сьогодні відбувається чергова сесія.

piketЛюди обурені тим, що територію, на якій вони ведуть торгівлю віддали під інвестиційний проект і вже 1 вересня їм доведеться згорнути бізнес, адже інвестор, згідно рішення виконкому, почне будівництво, пише БезТабу.

«Є рішення виконавчого комітету №562 від 29 червня цього року, яким фактично надається дозвіл на забудову даної ділянки. Крім цього є ще підписаний інвестиційний договір №33 від 5 липня 2016 року, де вказано. що після завершення будівництва права власності переходять до забудовника, а це, за нашими даними, є фірма, зареєстрована цього року зі статутним фондом 800 грн. Громада не буде від цього проекту отримувати нічого Місто втрачає 1,4 млн. щорічних надходжень , ми втрачаємо робочі місця, а наші наймані працівники – так само», – скаржиться голова ініціативної групи підприємців Володимир Гагатко.

Мова йде про прилеглий до дороги торговий ряд ринку між двома зупинками, де більшість магазинів торгують мобільними телефонами. Усього там ведуть бізнес близько 40 підприємців.

«Нас ніхто не попередив, що невдовзі нам доведеться «згорнути» бізнес». У нас є зараз чинні угоди з КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» до 1 червня 2017 року про оренду приміщень,» – додає пан Володимир.