П’ятниця , 29.03.2024

СБУ затримала тернополянина, який торгував шпигунськими “жучками”

Торгівля технічними засобами для прослуховування, мабуть, давала хороший заробіток, але недовго.

shpygunКанал незаконного постачання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вільний обіг яких обмежений чинним законодавством, ліквідовано Службою безпеки України на Тернопільщині.

Задля особистого збагачення 32-річний житель Тернополя організував закупівлю та подальший збут «GSM- мікрофонів», що використовуються для прихованого аудіо-стеження та незаконного збору конфіденційної інформації.

Мініатюрні прилади стеження «ділок» купував у країнах Азії та контрабандно переправляли їх в Україну під виглядом різноманітних пристроїв побутового призначення.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці здійснили оперативну закупку спецзасобів, придбавши у тернополянина три датчика звуку, які правопорушник приховав від митного контролю. Аналогічні прилади вилучили силовики і під час обшуку у його помешканні.

Слідчими УСБУ в Тернопільській області зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Триває слідство, повідомляють у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.