Четвер , 18.04.2024

Сепаратисти стріляють кулями, які виготовляє тернопільська фірма?

Бойовики обстрілюють українських військових набоями, які виробляє тернопільська фірма. Про це написав у соцмережі відомий журналіст Андрій Цаплієнко.

kulja“Прилетіла “сепарська” вісімдесят друга з тавром “МЕЛЬНИЧУК 12”. Це маркування мисливських набоїв. Саме мисливські набої використовуються у 82-мм мінах в якості вишибних зарядів. Товар подвійного призначення, так би мовити. Отже, нічого дивного. Ніби… Крім того, що набої з маркуванням “МЕЛЬНИЧУК” виготовлені…в Тернополі. Хтось може пояснити, як українські набої з Файного Міста потрапляють “на той бік”, щоби потім вбивати наших хлопців?” – написав журналіст у соцмережі.

Натомість у згаданій фірмі спростовують співпрацю з сепаратистами. У тернопільських магазинах зброї кореспондентам “20 хвилин” розповіли, що придбати набої “МЕЛЬНИЧУК” можна лише в Українській збройній компаніі “Дуплет”, власником якої є тернопільський підприємець Сергій Мельничук. Зв’язатися з ним “20 хвилин” не вдалось – керівник магазину “Дуплет” пояснив, що “не вважає за потрібне давати його контакти”.

– Ці набої виробляють за кордоном, розмитнюють згідно з усіма документами та реалізовують у мережі магазинів по всій Україні, – розповів керівник магазину “Дуплет” п.Ігор. – По-перше, торгова марка працює успішно 6 років, тому логічно, що придбати набої могли ще до подій на Сході. По-друге, ці набої продають по всій Україні, не враховуючи Сходу та Криму. Придбати їх міг будь-де та будь-хто. По-третє, це звичайні гільзи, їх реалізовують тисячами. Ви заходите в будь-який магазин і купуєте. А що вже з ними роблять – це на совісті людей. Які можуть бути претензії щодо співпраці з сепаратистами?