Четвер , 25.04.2024

Тернопільщина не має чим похвалитися в аграрному секторі економіки

Тернопільщина вважається аграрною, однак жодного першого місця у цій галузі наша область не має. Також без рекордів є ще Кіровоградська та Миколаївська області.

%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d1%8c%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0В яких галузях окремі області є першими та досягненнями по яких показниках вони можуть пишатися – дослідження Agravery.com.

Всі знають, що в Одеській області дуже багато виноградників. Але чи всім зрозуміло, що вона є абсолютним лідером по виробництву вовни, м’яса овець та кіз? Відомо, що більшість помідорів приїздить на ринки з Херсону. Але чи так очевидно, що лідером з виробництва огірків є Запоріжжя, а столового буряка – Київщина?

Agravery.com проаналізовув статистику Держстату та вибрав рекорди кожної з областей – найбільші обсяги виробництва, найбільше поголів’я, наймасштабніші сади та найкращі показники роботи. Звісно, деякі області, наприклад, Вінницька, Одеська, Дніпропетровська, Хмельницька таких результатів мають багато. Гірше справи у промислових та прикарпатських регіонах. Але саме на Луганщині від однієї корови народжується більше всього телят, а свинарям Івано-Франківської області вдалось досягти найбільшого середньодобового приросту ваги у свиней.

agrorecord_ua_765