Субота , 20.04.2024

У Тернополі затримали зловмисника, який викрав шість транспортних засобів

Серійного злодія, який привласнив щонайменше шість велосипедів та обікрав дві оселі, спіймали тернопільські правоохоронці.

velo-kraga1У ході розслідування крадіжок двоколісних транспортних засобів, скоєних впродовж кількох останніх місяців,  поліцейські вийшли на слід серійного злодія.

За словами слідчого, більшість викрадених велосипедів власники залишали вночі у під’їздах та на сходових клітках, прикріплені до перил  тросами безпеки. Вранці господарі знаходили на місці лише перерізані троси.

Як встановили правоохоронці, злочинець використовував спеціальні кусачки, що дозволяли швидко перерізати будь-який велозамок.

Оперативники з’ясували, що до злочину причетний раніше судимий за крадіжку житель Кременеччини. Чоловік кілька місяців проживав у своєї знайомої в Тернополі, а на життя заробляв злочинним ремеслом.

Він зізнався у скоєному і розповів, що вкрадені велосипеди збував у різних ломбардах обласного центру, а гроші, що отримував за них, витрачав на власні потреби.

Перевіривши названі злодієм заклади, поліцейські довели його причетність до, як мінімум, шести крадіжок велосипедів.

Кусачки, якими зловмисник різав замки, вилучили і передали на експертизу.

Під час слідчо-оперативних дій правоохоронці  встановили його причетність ще й до двох квартирних крадіжок.

З новобудови, у яку проник, розбивши вікно, виніс електроінструменти та інші цінні речі. З іншого приміщення викрав шини, газонокосарку та велосипед. Усе це він збув у ломбардах.

Зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність. За даними фактами відкрито провадження за частинами першою і третьою статті 185 КК України – крадіжка та крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.