П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі зросла вартість проїзду у таксі

У деяких службах таксі ціну проїзду уже підняли, на інших триває діалог між власниками та водіями.

taksi1Але зрозуміло, що мінімальна вартість проїзду в таксі таки підніметься до 25 грн., а кожен наступний кілометр, який не входить у мінімальний тариф, вартуватиме на 50 коп. дорожче, як дотепер, пише “Галас”.

Оскільки на прохання водіїв уже відреагували деякі власники тернопільських служб таксі і їхні водії уже працюють за новими тарифами.

Підвищилася ціна економ класу мінімальний тариф з 20 до 22 грн., а за кожен наступний км попри тариф – раніше пасажири платили 5,00 грн. за км, а тепер 5,50 грн. Стандарт класу – мінімальний тариф тепер сягає 25 грн. а кожен наступний км з 5,50 грн. зріс до 6,00 грн.

«Рахуйте зима йде, треба їм антифриз, помпи, термостати, радіатори, якщо ще ціну газу піднімуть, треба зарплати з чогось водіям платити, їм також окрім автомобіля, щось теж заробляти. Це ті власники фірм можуть не погоджуватися, які своїх машин не мають, але інші підніматимуть», – розповів власник тернопільської служби таксі «Шанс» Микола Чапля.

А от керівництво таксі «Пілот» розповідає, що пішли з водіями на діалог, оскільки розуміють, наскільки мізерна сьогодні ціна питання для споживачів і наскільки вагома для водіїв таксі.

«Я за те, щоб домовлятися з усіма. Тому в нас піднялася ціна, і вона хоч економічно обґрунтована, але не сягнула рівня інфляції. Тепер в нас 25 грн. подача автомобіля вартує, ми даруємо клієнту безкоштовні 4 км проїзду, а вже за 5 км нараховуємо тепер 6 грн. Раніше км вартував 5,50 грн.», – розповіли у службі таксі «Пілот».

Тож іншим фірмам таксі не залишиться нічого іншого, як теж підняти тариф. Інакше на хвилі бунту водії можуть змінити місця роботи і почати працювати там, де отримуватимуть кращий заробіток.