Четвер , 28.03.2024

Через корупцію у Тернополі звільнили відразу чотирьох чиновників архбудінспекції

Держархбудінспекція звільнила працівників Управління ДАБІ в Тернопільській області, в діяльності яких виявлено ознаки порушень антикорупційного законодавства. Про це повідомляє прес-служба ДАБІ.

звильнення1У зв’язку із кричущими фактами корупції та системними грубими порушеннями вимог законодавства, виявленими в роботі Управління Держарбудінспекції в Тернопільській області, а також задля недопущення в подальшому проявів корупційних ризиків  Держархбудінспекція прийняла низку кадрових рішень щодо посадових осіб територіального органу.

Задля з’ясування причин низки порушень з боку працівників Управління  центральним апаратом Держархбудінспекції було ініційовано перевірку діяльності територіального органу з питань здійснення держархбудконтролю та нагляду, ведення претензійно-позовної роботи, ліцензування, дозвільних та реєстраційних процедур. Для забезпечення об’єктивності результатів перевірки було прийнято рішення про негайне зняття виконання обов’язків  керівника Управління Держархбудінспекції у Тернопільській області з Василя Крука.

За результатами перевірки, здійсненої  робочою групою, було виявлено порушення по всіх вищевказаних напрямках роботи. Зокрема, посадовці Управління систематично притягували порушників за заниженими санкціями, зменшуючи міру відповідальності (сума штрафу). Крім того, зафіксовано безпідставні повернення на доопрацювання декларативних документів. В той же час встановлено випадки реєстрації декларативних документів без наведення в них повноти даних.

Незадовільними виявилися і результати перевірки претензійно-позовної роботи Управління. Зокрема, представники місцевої інспекції не забезпечували представництво в судах, де стороною була ДАБІ, а також не забезпечували апеляційне та касаційне оскарження судових рішень. Аналіз опрацювання звернень громадян показав, що посадові особи Управління неодноразово надавали неповні та  необгрунтовані відповіді.

За результатами перевірки дисциплінарною комісією Держархбудінспекції розпочато дисциплінарні провадження стосовно  працівників Управління, в діяльності яких було виявлено найбільше фактів зловживань та недбалості. Як наслідок, звільнено чотирьох співробітників Управління.

Держархбудінспекція продовжуватиме системно і жорстко очищувати держустанову від носіїв корупційної  культури та безкомпромісно позбуватися службовців, які не змогли працювати чесно й прозоро та заплямували себе зловживанням службовим становищем.

Питання врегулювання діяльності Управління ДАБІ в Тернопільській області перебуває на особливому контролі, тому з боку центрального апарату Держархбудінспекції будуть й надалі вживатися заходи щодо належного виконання державними службовцями посадових обов’язків, а також в разі необхідності невідкладно застосовуватимуться дисциплінарні стягнення.

Про виявлені недоліки в діяльності Управління Держархбудінспекції у Тернопільській області чи зловживання службовим становищем з боку посадових осіб у відомстві просять повідомляти на гарячу лінію Держархбудінспекції 0 800 210011.