П’ятниця , 29.03.2024

Обласну раду звинувачують у махінаціях з грішми на ремонт дороги Львів-Тернопіль

Чиновники Тернопільської обласної ради щось крутять із державними грішми, виділеними на ремонт доріг Львів–Тернопіль, Кременець–Тернопіль і Броди–Заложці

der-zastТаку думку висловив народний депутат Роман Заставний, виходячи з того, що посадовці облради надали неправдиву інформацію щодо виділення і використання бюджетних коштів на ремонт доріг.

“Чиновники Тернопільської облради «мутять» з державними грошима!
Дав запит в обласну раду, чи виділяли з бюджету області гроші на ремонт доріг Львів–Тернопіль (Н-02), Кременець–Тернопіль (М-19) і Броди–Заложці (Р-39).

Перший заступник голови облради Василь Деревляний відповів, що обласна рада прийняла рішення про виділення грошей на співфінансування доріг, щоправда… вказав інші. Із запитуваних доріг написали тільки Кременець–Тернопіль, крім них – автошляхи Коломия–Кам’янець-Подільський (Р-24) та М-19–Ланівці–Р-32.
При цьому на аналогічний запит до Облавтодору отримав чітку та протилежну відповідь – гроші з обласного бюджету на запитувані мною дороги не виділяли!

Далі – ще цікавіше. На мій повторний запит в обласну раду відповіли, що співфінансували ремонт доріг в області… ще в 2014 р. Чому пригадують це сьогодні – незрозуміло. А цьогоріч облрада прийняла рішення виділити гроші на поточний (!) ремонт таки інших 2-х доріг і тієї ж Кременець-Тернопіль (М-19)…

Питань чимало :
– чому в Автодорі одразу розібралися, що в них питають, а в облраді (очевидно, свідомо) вписали у відповідь зовсім інші дороги?
– хто відповідає за неправдиву відповідь першого заступника облради на запит народного депутата?
– якщо обласна рада виділила кошти на ремонт траси Кременець-Тернопіль, а до Автодору вони не дійшли – в чиїй кишені застрягла чимала сума?
Хто привласнив собі державні гроші?

Висновки робіть самі. Я ж надіюся, після цієї публікації прокуратура розслідує, куди поділися держкошти та застосує міри щодо чиновників, які офіційно дають неправдиву відповідь на депутатські запити”. – написав Роман Заставний на своїй сторінці у Фейсбуці.