П’ятниця , 19.04.2024

Понад 60 чиновників із Тернопільської області іще не подали електронні декларації

Чиновники Тернопільщини не поспішають подавати електронні декларації. Наразі у нашій області поки що 21% осіб, які мають виконати цю норму закону, заповнили електронній декларації. Цей показник удвічі нижчий від середнього по Україні.

monitoryng1У вівторок, 25 жовтня, відбулась прес-конференція представників антикорупційної Коаліції “Чесна влада – багата Держава”.

Керівник проекту “Громадська антикорупційна кампанія з перевірки декларацій посадових осіб органів місцевої влади Тернопільської області” Ольга Мазаєва розповіла про те, що із 80 осіб, що підпадають під даний моніторинг, станом на 23.00 24 жовтня подали декларації в електронному виді лише 17 чоловік, що становить лише 21% (в два рази гірше від середнього по Україні).

Слід відзначити, що лідером із подачі електронних декларацій є Зборівська РДА, де і Голова і його заступники першими подали свої дані. Також вчора до них приєднались і керівництво Заліщицької РДА. Із перших осіб області єдиним хто подав декларацію є Голова обласної Ради Овчарук Віктор Вікторович (дата подання 24.10.2016).

Ольга Мазаєва висловила сподівання, що це стане хорошим сигналом і для решти очільників області, районів і міст.

Також організатори проекти висловили сподівання, що неподання електронних декларацій всіма, хто зобов`язаний це зробити викликане їхньою зайнятістю, а не бажанням щось приховати чи проігнорувати вимоги закону. Тим більше, що за не подання декларації передбачена кримінальна відповідальність.

В заключному слові Ольга Мазаєва виявила надію, що посадові особи органів влади, які підпадають під моніторинг, будуть йому сприяти, щоб слово «чиновник» не викликало у громадян  асоціацію з словом «хабарник».

Компанія «Громадська антикорупційна кампанія з перевірки декларацій посадових осіб органів місцевої влади Тернопільської області» здійснюється Творчим молодіжним об’єднанням «Нівроку», що фінансується  Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ Данії.