П’ятниця , 29.03.2024

Синод УАПЦ суворо покарав розпусних священиків, які гуляли у нічному клубі

Архиєпископа УАПЦ Мстислава (Гука), який “засвітився” у нічних гуляннях на свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього,  відправили на покаяння до монастиря.

mstyslav3Таке рішення щодо архиєпископа Тернопільського і Подільського прийняв Собор єпископів УАПЦ, який відбувся у Києві 18 жовтня 2016 року.

Ще двох священиків та одного іподиякона, які були супутниками владики у його забавах, відсторонили від пастирських обов’язків, повідомляє РІСУ.

Нагадаємо, що Собор УАПЦ розглядав скандал, який виник після оприлюднення відеосюжету із зафіксованими гуляннями в тернопільському барі “Сіті” архиєпископа Мстислава (Гука), настоятеля кафедрального собору Різдва Христового отця Ігоря Семирозума, скарбника цього храму отця Володимира Герасимчука та іподиякона Віталія Окунського.

“Архиєрейський Собор вирішив відправити архиєпископа Тернопільського і Подільського Мстислава на покаяння в один із монастирів УАПЦ на місяць. Тимчасово виконувати обов’язки керуючого буде митрополит Галицький та Івано-Франківський, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрій (Абрамчук)”, — повідомив кореспонденту РІСУ Володимиру Морозу після завершення Собору секретар Патріархії УАПЦ отець Віталій Даньчак.

Щодо двох священиків та іподиякона, то Собор тимчасово відсторонив їх від пастирських обов’язків, зазначив секретар Патріархії. Окрім того, в УАПЦ створили комісію, яка проведе розслідування у справі.