Четвер , 28.03.2024

Школяра на Тернопільщині збив броньовик, який їхав у зону АТО (ВІДЕО)

Школяр, якого збила бронемашина Нацгвардії у Тернопільській області, перебуває в лікарні у важкому стані.

avto-kozakПро це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив речник ГУ Нацполіції у Тернопільській області Сергій Крета.

“Його (школяра, – ред.) оглянули спочатку лікарі з районної лікарні. Одразу серйозних ушкоджень не було помітно. Згодом його перевели до обласної лікарні і виявили досить серйозні пошкодження. Це розрив селезінки, переломи і струс головного мозку. Його стан важкий”, – зазначив він.

За словами Крети, станом на сьогодні правоохоронці нікого не затримали.
“На сьогодні зроблено практично всі експертизи. Оскільки колона змушена була рухатись далі у напрямку зони АТО, їх (військовиків, – ред.) відпустили, взяли свідчення, взяли аналізи крові. Сьогодні кров показала, що водій був тверезим. Алкоголю ніхто не вживав”, – сказав він.

При цьому Крета додав, що у майбутньому відкрите поліцією кримінальне провадження буде передано до Військової прокуратури.
“Наші слідчі зібрали тільки попередні дані”, – додав він.

За попередньою інформацією, бронеавтомобіль рухався у колоні з п’яти військових автомобілів по дорозі Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль. Порушуючи правила дорожнього руху та перетнувши суцільну смугу, він почав обганяти вантажівку КамАЗ. Однак водій не впорався з кермуванням і зачепив бічну частину причепа вантажівки, броньовик занесло, розвернуло та викинуло на протилежне узбіччя, яким ішов одинадцятикласник.

Дані про цю подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 286 ч. 1 КК (“Порушення правил дорожнього руху”).