П’ятниця , 29.03.2024

Після воєнкома на хабарі спіймали ще й адвоката

У Тернопільській області затримали іще зловмисника, якого підозрюють у хабарництві.

habar-2500Прокуратурою Тернопільської області розпочато розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) стосовно одного з адвокатів.

Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

“Встановлено, що адвокат вимагав у підзахисного 2500 доларів США нібито для передачі уповноваженим особам за рішення щодо невнесення апеляційної скарги на вирок суду першої інстанції. За вироком суду засуджений отримав покарання не пов‘язане з обмеженням волі та адвокат переконав його в ймовірності призначення суворішого покарання в апеляційній інстанції”. – йдеться у повідомленні прес-служби.

Адвоката, що отримав 2500 доларів США неправомірної вигоди, викрито спільно з працівниками УСБУ в області. Йому повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, що це не перше гучне затримання за хабарництво, здійснене цього тижня. Вчора повідомлялося про затримання головного військового комісара Тернопільщини, якого підозрюють у вимагання хабара у розмірі 260 тисяч гривень.